«Παραδοσιακή» κωπηλασία στην παράδοση-παραλαβή καθηκόντων Αρχηγού Στόλου

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 27-01-2020 18:11 Τελευταία ενημέρωση: 27-01-2020 20:09
«Παραδοσιακή» κωπηλασία στην παράδοση-παραλαβή καθηκόντων Αρχηγού Στόλου
Συγκινητικές στιγμές, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδόσεως και της ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού

Μία άκρως συμβολική και παραδοσιακή ενέργεια, συμφώνως με την ιστορία και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, αποτελεί το επιστέγασμα της κάθε τελετής παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Στόλου (ΑΣ), κάτι βεβαίως που δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στην αντίστοιχη σημερινή, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, και στη διάρκεια της οποίας ο μέχρι πρότινος ΑΣ (και νυν Α/ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, παρέδωσε στον διάδοχό του Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη.

Πιο συγκεκριμένα, με το που τελειώνει η τελετή ο εκάστοτε, πρώην πλέον, Αρχηγός Στόλου αποχωρεί του χώρου επιβαίνων σε μία λέμβο (παλαιά «φαλαινίδα»), η οποία πλέει με τη δύναμη των κουπιών και ερέτες τους Διοικητές των Διοικήσεων του Αρχηγείου Στόλου, ενώ όρθιος ο λέμβαρχος –ο Υπαρχηγός Στόλου– δίνει τα παραγγέλματα και συγχρονίζει τους ερέτες του–διοικητές!

Με αυτό το πλήρωμα η λέμβος, μεταφέρει τιμητικώς για μερικές δεκάδες μέτρα, τον πρώην πλέον Αρχηγό Στόλου, ενώ τα πολεμικά πλοία τον αποχαιρετούν με συνεχείς συριγμούς.

Συγκινητικές στιγμές, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδόσεως και της ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού με την υπερτρισχιλιετή του αήττητη ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo