14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Βίντεο-σοκ από την πιάτσα ναρκωτικών της ΑΣΟΕΕ – Επιστολή κατοίκων στον πρωθυπουργό


    «Κραυγή αγωνίας» με επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οδό Μαυροματαίων, πίσω από την ΑΣΟΕΕ, με την παρουσία εκατοντάδων τοξικομανών από τους κατοίκους της περιοχής.
    Το LawandOrder φέρνει στην δημοσιότητα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την υπαίθρια αγορά ναρκωτικών και τη χρήση ουσιών σε κοινή θέα.
    Στην επιστολή που εστάλη από κάτοικο της περιοχής το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου και κοινοποιήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, επισημαίνεται πως «επικοινωνούμε μαζί σας έχοντας η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Μετά από υποσχέσεις και υπομονή μηνών, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι όπως όλοι πιστεύαμε μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά η κατάσταση μάλιστα έχει επιδεινωθεί».
    Όπως, άλλωστε, φαίνεται ξεκάθαρα στο αποκλειστικό βίντεο του LawandOrder, η οδός Μαυροματαίων έχε μετατραπεί σε ένα παζάρι «θανάτου», με την πώληση ηρωίνης και sisa.
    Το κόστος μιας δόσης ηρωίνης είναι 7 ευρώ, ενώ για μια δόση sisa -την «κοκαΐνη των φτωχών»- οι εξαρτημένοι δίνουν 5 ευρώ. Δεκάδες τοξικοεξαρτημένοι αναζητούν τη δόση τους, ενώ κάποιοι άλλοι, εξαθλιωμένοι, έχουν ξαπλώσει πάνω σε χαρτόκουτα.
    Οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα βράδια ενημερώνουν φίλους ή γείτονες προκειμένου να τους περιμένουν όταν επιστρέφουν αργά.
    Όπως τονίζεται άλλωστε στην επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αυτή η αντιμετώπιση είναι επιεικώς σκανδαλώδης, όταν μάλιστα η κλούβα των ΜΑΤ είναι καθημερινά σε απόσταση 50 μέτρων».
    Οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν άμεσες λύσεις από τους 1.200 νέους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βγήκαν στους δρόμους, καθώς το μόνο που ζητούν από τη συντεταγμένη πολιτεία «είναι να μπορούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι επισκέπτες να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ