• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ποιες ήταν οι πρώτες κινήσεις του νέου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 24-01-2020 14:34
Ποιες ήταν οι πρώτες κινήσεις του νέου Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χ. Λαλούση
Νωρίς το πρωί συνεκλήθη το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

Με δύο ενέργειες υψηλού συμβολισμού ξεκίνησε την πρώτη του ημέρα ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), μετά τη χθεσινή τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων του από τον πρώην Αρχηγό, Στρατηγό ε.α. Γεώργιο Καμπά. 

Νωρίς το πρωί συνεκλήθη το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ), το ανώτατο συλλογικό όργανο διοικήσεως του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΣ υπό την προεδρία του, καθώς σε αυτό συμμετέχει το σύνολο των εν ενεργεία αντιστρατήγων, και είχε μία πρώτη συνεργασία, όπου «πέρασε» τις κατευθυντήριες γραμμές και τη φιλοσοφία του αναφορικώς με τις προτεραιότητες του Στρατού Ξηράς.

Ακολούθως, και μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΑΣΣ με το νέο-προσωρινό του σχήμα μέχρι τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου του 2020, ο νέος Αρχηγός μετέβη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου μιλά (αυτή τη στιγμή) σε συγκέντρωση του Συντάγματος των Ευελπίδων, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής. 

Κίνηση ύψιστου συμβολισμού, καθώς αφενός η ΣΣΕ αποτελεί την «κοιτίδα» του Σώματος των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και οι φοιτώντες σε αυτήν Ευέλπιδες, τα αυριανά στελέχη του, αφετέρου δε, γιατί ο νέος Αρχηγός πριν μερικά χρόνια, είχε διατελέσει –και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία– επί διετία Διοικητής της ΣΣΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo