ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Σε νοσοκομείο στο Παρίσι ο «Mr Bitcoin»

Newsroom L&O 24-01-2020 08:30 Τελευταία ενημέρωση: 24-01-2020 08:32
Σε νοσοκομείο στο Παρίσι ο «Mr Bitcoin»
«Θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση!» ισχυρίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με διαδικασίες εξπρές, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής του κατά της απόφασης έκδοσης του στη Γαλλία, ο «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ μεταφέρθηκε στο Παρίσι.

Πλέον βρίσκεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, να εκδοθεί πρώτα στη Γαλλία, μετά στις ΗΠΑ και τελευταία στη χώρα του τη Ρωσία.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα ίχνη του Βίνικ χάθηκαν καθώς, όπως κατήγγειλε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Ρώσος υπήκοος μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα από το νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν, μίας και κάνει απεργία πείνας για 35 μέρες.

Η ίδια δεν γνώριζε για την τύχη του εντολέα της μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, όποτε πληροφορήθηκε ότι ο Mr Bitcoin βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο Hotel Dieu του Παρισιού.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος και αρχηγός της «Πλεύσης Ελευθερίας» καταγγέλλει ότι δεν έχει επιτραπεί ακόμα στον Βίνικ να δει τη γαλλίδα συνήγορό του.

«Δεν της έχουν επιτρέψει [σ.σ. της Γαλλίδας δικηγόρου] ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση!».

«Αν αυτό δεν είναι πλήρης ισοπέδωση του Κράτους Δικαίου, τι είναι;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo