Κοροναϊός: Αδυνατεί να αποφασίσει ο ΠΟΥ αν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνώς

lawandorder.gr 23-01-2020 15:22 Τελευταία ενημέρωση: 23-01-2020 15:25
Κοροναϊός: Αδυνατεί να αποφασίσει ο ΠΟΥ αν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνώς
Συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Δεν κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το αν θα κηρύξει ή όχι κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς κλίμακας σχετικά με τον κοροναϊό και συνεχίζει σήμερα την έκτακτη συνεδρίασή του.

Σε σχετικές δηλώσεις του, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΟΥ Τέντρος Αντάμο Γκεμπρεγέσας είπε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση να κηρύξω ή όχι κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι κάτι που λαμβάνω σοβαρά υπόψιν και θα είμαι έτοιμος μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων. Η ομάδα μας βρίσκεται στην Κίνα και  συνεργάζεται με τοπικούς εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους για το ξέσπασμα του ιού και τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών».

Δύο πόλεις σε καραντίνα - Εξαπλώνεται ο ιός

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, ενώ ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Βουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Η κινεζική πόλη Γουχάν, όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα ενός νέου ιού, μπήκε σε καραντίνα, το ίδιο και γειτονική σε αυτήν πόλη. Κλειστά παραμένουν τα δίκτυα συγκοινωνιών της, ενώ καλούνται οι πολίτες να μην φεύγουν από την περιοχή. Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων αναστάλθηκαν, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων έκλεισαν για τους εξερχόμενους επιβάτες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo