• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ανεξέλεγκτοι αναρχικοί πυρπολούν περιουσίες πολιτών - Συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Μιχάλης Τεζάρης 23-01-2020 10:03 Τελευταία ενημέρωση: 23-01-2020 13:41
Ανεξέλεγκτοι αναρχικοί πυρπολούν περιουσίες πολιτών - Συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Σε διάστημα 4 μόλις ημερών κάηκαν 35 οχήματα επιχειρήσεων και ιδιωτών

Σε αλλαγή τακτικής με εμπρηστικές επιθέσεις στην περιφέρεια και όχι στο κέντρο της Αθήνας, έχουν προχωρήσει οι αντιεξουσιαστές, με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πραγματοποιεί για ακόμη μια φορά συσκέψεις και να κάνει διαπιστώσεις για τον τρόπο δράσης και αντιμετώπισης των δραστών.

Σε διάστημα 4 μόλις ημερών, 35 οχήματα επιχειρήσεων και ιδιωτών έγιναν στάχτη.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές στο “L&O”, «Η αλλαγή στην τακτική των επιθέσεων έχει γίνει πριν από μήνες, αλλά δυστυχώς αργήσαμε να προσαρμοστούμε. Από τις πρώτες κιόλας επιθέσεις θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός νέου αστυνομικού σχεδιασμού».

Ενδεικτικό της αλλαγής στον τρόπο των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, αποτελεί το γεγονός πως πλέον δεν «χτυπούν» σε σημεία και περιοχές που είναι αναμενόμενο να επέμβουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και επιλέγουν να «ανοίξουν» το επιχειρησιακό πεδίο δράσης τους εκτός του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα εκμεταλλεύονται το γεγονός της απουσίας της φανερής αστυνόμευσης στους δρόμους μετά τα μεσάνυχτα. Για αυτό τον λόγο θεωρείται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, σε μια προσπάθεια εντοπισμού και αποτροπής ενεργειών.

Στόχος το αυτονόητο, η σύλληψη δηλαδή των ατόμων που ενεργούν επιθέσεις και εμπρηστικές ενέργειες, καθώς είναι ενδεικτικό πως τις 4 τελευταίες ημέρες που πυρπολήθηκαν 5 αυτοκίνητα, η ΕΛ.ΑΣ δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη, παρα μόνο σε 9 προσαγωγες και αυτές μόλις τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το απόγευμα της Τετάρτης μια ακόμη σύσκεψη παρουσία του κυρίου Χρυσοχοίδη έγινε στην ΓΑΔΑ όπου διαπιστώθηκε ο κίνδυνος αναβάθμισης των ενεργειών των αναρχικών με σοβαρό το ενδεχόμενο οι εμπρηστικές επιθέσεις να αναβαθμιστούν σε βομβιστικές στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης: 

Τέταρτη νύχτα εμπρησμών: Πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα στο Κολωνάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo