Αλκ. Στεφανής: θα αντιμετωπίσουμε με υψηλό φρόνημα και αποφασιστικότητα κάθε προκλητική ενέργεια

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 22-01-2020 21:53
Αλκ. Στεφανής: θα αντιμετωπίσουμε με υψηλό φρόνημα και αποφασιστικότητα κάθε προκλητική ενέργεια
Πρόσκληση για συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία απηύθυνε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Πρόσκληση για συστράτευση από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απηύθυνε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας για την «Εξωστρέφεια στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων», στην ειδική Ημερίδα με θέμα «Γέφυρες συνεργασίας για μία σύγχρονη διακυβέρνηση της χώρας», που διοργάνωσε η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 «Απαιτείται από όλους μας συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία, ώστε να καταστεί ξεκάθαρο σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, ότι δεν προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε τίποτα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε με υψηλό φρόνημα, σύνεση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κάθε προκλητική ενέργεια από όπου και αν εκπορεύεται» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΥΦΕΘΑ.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, στο πλαίσιο της αναμφίβολης γεωστρατηγικής υπεροχής της, θα συνεχίσει να έχει ισχυρή και δυναμική παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, κάτι που την αναδεικνύει σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου». 

Ο ίδιος σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του διαβεβαίωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας, αποτελούν κομβικό πυλώνα εθνικής ισχύος, που δύνανται με τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητά τους να εγγυηθούν, την ασφάλεια, εκπέμποντας τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι «οι δυτικές κοινωνίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες αυτές υβριδικές απειλές, απαιτούν όλο και πιο επιτακτικά από τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στην υποχρέωση εξασφάλισης αισθήματος ασφάλειας, πάντα σεβόμενες τα εκάστοτε ισχύοντα συνταγματικά όρια και την προσωπική ελευθερία των πολιτών τους.

Έτσι σε εθνικό πλαίσιο, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες, με κοινή πάντα συνιστώσα την ανάγκη ενεργοποίησης των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την παροχή συνδρομής στους καθ' ύλην αρμόδιους κρατικούς φορείς και την κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται σε επίπεδα ασφάλειας.

Σε αυτό το ασταθές διεθνές περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα σύνθετης αλληλεξάρτησης, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να διατηρήσουν την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητά τους, διαμορφώνοντας έναν σύγχρονο οργανισμό που θα εγγυάται την αποτροπή όλων των πιθανών προκλήσεων και την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των δυνητικών απειλών, διατηρώντας ακέραιη την εθνική τιμή και αξιοπρέπεια της Πατρίδας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo