Ζακ Κωστόπουλος: Σε δίκη πάνε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και άλλοι 5 - Κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Κατερίνα Μάνθου 20-01-2020 17:51 Τελευταία ενημέρωση: 20-01-2020 18:12
Ζακ Κωστόπουλος: Σε δίκη πάνε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και άλλοι 5 - Κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη
Δικαστικό βούλευμα υιοθετεί την πρόταση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος εισαγγελέας

Για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν έξι άτομα, που εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος του Ζάκ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα τον θάνατο του. Η παραπομπή σε δίκη για τους έξι κατηγορούμενους αποφασίστηκε με δικαστικό βούλευμα, το οποίο υιοθετεί την πρόταση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, με το δικαστικό βούλευμα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Στο δικαστικοί βούλευμα επισημαίνεται πως ορθά αποδόθηκε η κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στους έξι κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους αναφέρουν: «Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo