Πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν στις 34 δομές που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 19-01-2020 16:19
Πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες διαμένουν στις 34 δομές που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις
Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς

Στο ίδιο επίπεδο (αυξημένο κατά 13 μόνο άτομα) διατηρήθηκε ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών που διαμένουν στις 34 «δομές φιλοξενίας» που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) σε ολόκληρη τη χώρα,, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα. Τα 59.872 άτομα έφτασε πλέον ο αριθμός των προσφύγων /μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στις 34 «δομές φιλοξενίας» των ΕΔ, έναντι 59.859 την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι δυνατότητες φιλοξενίας των 34 δομών φτάνει τα 32.480 άτομα. Σημειώνεται ότι στις 31 Μαΐου 2019 είχαν καταγραφεί 28.659 άτομα στις 32 τότε «δομές φιλοξενίας» που διαχειρίζονταν την εποχή αυτή οι ΕΔ.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων» αυξήθηκαν εκ νέου κατά 13 άτομα, σε σχέση με την περασμένη βδομάδα, οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ΕΔ.

Διευκρινίζεται ότι οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται ότι οι τρεις κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 39.017 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 250 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν
στην αρμοδιότητα τους.

Τέλος, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo