• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μια φωτογραφία, ένας ΥΕΘΑ, δύο Αρχηγοί ΓΕΣ και…11 στρατιωτικοί συντάκτες!  

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-01-2020 18:48 Τελευταία ενημέρωση: 18-01-2020 07:47
Μια φωτογραφία, ένας ΥΕΘΑ, δύο Αρχηγοί ΓΕΣ και…11 στρατιωτικοί συντάκτες!  
Η φωτογραφία έχει ληφθεί στη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε το ΓΕΣ το 2006

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, από το προσωπικό αρχείο του γράφοντος, έχει τραβηχτεί στις 8 Δεκεμβρίου 2006 στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Παλαιάς Γέφυρας των Μαρασίων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη ζώνη ευθύνης της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, και μετά τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποκτά τη δική της -ξεχωριστή- αξία. 

Και αυτό γιατί σε αυτήν απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, ένα πρώην (υπηρεσιακός) υπουργός Εθνικής Αμύνης, δύο Αρχηγοί ΓΕΣ (ένας πρώην και ο νυν) και 11… στρατιωτικοί συντάκτες!

Πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό και υπηρεσιακό ΥΕΘΑ για 40 σχεδόν ημέρες, Στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο στην πάνω σειρά (δεύτερος από αριστερά), ο οποίος ήταν τότε Υποστράτηγος και Διοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠ, ο οποίος είχε «υιοθετήσει» την «Κυρά των Μαρασίων», της οποίας το σπίτι ήταν δίπλα στο φυλάκιο και για 40 χρόνια βοηθούσε τους στρατιώτες του και ύψωνε καθημερινά στην αυλή της την Ελληνική Σημαία. 

Επίσης, στην πρώτη γραμμή δεξιά, με τον χαρτοφύλακα στα χέρια, απεικονίζεται ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος τότε ήταν Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) και εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και δίπλα του είμαστε 11 διαπιστευμένοι στο ΥΠΕΘΑ Στρατιωτικοί Συντάκτες. 

Ως προελέχθη, ο νέος Α/ΓΕΣ –τότε Αντισυνταγματάρχης– διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου αρχικώς του ΓΕΣ και εν συνεχεία και του ΓΕΕΘΑ, έχοντας επιλεγεί για την κρίσιμη αυτή και εξαιρετικά ευαίσθητη θέση από τον τότε Α/ΓΕΣ και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό ε.α. Δημήτριο Γράψα, επίσης προερχόμενο από το Όπλο των Τεθωρακισμένων, ο οποίος διείδε στο πρόσωπό του έναν προικισμένο με προσόντα αξιωματικό, ήρεμο, χαμογελαστό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό στις αποστολές που του ανατίθεντο, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εκπροσώπου Τύπου των δύο Επιτελείων από το 2006 ως το 2009, αναδεικνυόμενος σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς και ικανούς εκπροσώπους Τύπου όλων των Κλάδων. 

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας και του τρόπου δράσεως του νέου Αρχηγού, είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ληφθεί στη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε το ΓΕΣ για να γνωρίσουν οι στρατιωτικοί συντάκτες την Θράκη, το Δ’ Σώμα Στρατού που την υπερασπίζεται και τον Έβρο με τις μονάδες του και τις ιδιαιτερότητές του, ώστε μετά να γνωρίζουν με ακρίβεια τι λένε και τι γράφουν και τι αντιπροσωπεύουν αυτά.

Αργότερα, διοργάνωσε και αντίστοιχη αποστολή για να δούμε από κοντά τα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων αρχίζοντας από τη Λήμνο και καταλήγοντας στο Καστελλόριζο, τη Μεγίστη, τη Ρω και τη Στρογγύλη, νησιά που πολλοί από εμάς τους στρατιωτικούς συντάκτες γνωρίσαμε τότε για πρώτη φορά.

Εννοείται ότι τέτοιες ενημερωτικές δημοσιογραφικές αποστολές δεν έχουν διοργανωθεί έκτοτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo