ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ποιο ήταν το τελευταίο ταξίδι του τέως (πλέον) Αρχηγού ΓΕΝ με ύψιστο συμβολισμό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-01-2020 18:21
Ποιο ήταν το τελευταίο ταξίδι του τέως (πλέον) Αρχηγού ΓΕΝ με ύψιστο συμβολισμό
Ο Ναύαρχος Τσούνης συζήτησε με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Στην τελετή των εγκαινίων της νέας μεγάλης ναυτικής βάσεως του Αιγυπτιακού Ναυτικού «Βερενίκη» στην Ερυθρά Θάλασσα, που φέρει την ονομασία της μητέρας του βασιλέα του Ελληνιστικού Βασιλείου της Αιγύπτου Πτολεμαίου και βρίσκεται στην ομώνυμη (ακόμα και σήμερα) πόλη-λιμάνι της Αιγύπτου, βρέθηκε χθες και προχθές (15-16 Ιανουαρίου 2020) ο πρώην πλέον Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του, Αντιναυάρχου Ahmed Khaled Hassan Saeed. 

Η τύχη το έφερε ώστε αυτό το ταξίδι με την ύψιστης συμβολικής αξίας σημασία του, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να αποτελεί και το τελευταίο ταξίδι στο εξωτερικό, όπου εκπροσώπησε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με την υπερτρισχιλιετή ιστορία του, ο Ναύαρχος Τσούνης, ο οποίος ως γνωστόν αποστρατεύτηκε 24 ώρες μετά την επιστροφή του με τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Αίγυπτο, ο Ναύαρχος Τσούνης συζήτησε με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών.

Επιπλέον, συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’ και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, Νικόλαο Γαριλίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo