Επιστολή Χάφταρ στον Πούτιν - Έτοιμος να μεταβεί στη Μόσχα ο Λίβυος στρατάρχης

Newsroom L&O 17-01-2020 17:32
Επιστολή Χάφταρ στον Πούτιν - Έτοιμος να μεταβεί στη Μόσχα ο Λίβυος στρατάρχης
Τι αναφέρει ο Χάφταρ στην επιστολή του προς τον Ρώσο πρόεδρο

Επιστολή στον Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χάφταρ θέλοντας να ευχαριστήσει τον Ρώσο πρόεδρο για τη συμβολή του στην ειρηνευτική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων, στην επίμαχη επιστολή, ο Λίβυος στρατηγός εξέφρασε την ετοιμότητά του να επισκεφθεί τη Ρωσία, προκειμένου να συνεχιστεί ο ειρηνευτικός διάλογος για τη βορειο-αφρικανική χώρα.

Εξέφρασε δε, την πλήρη υποστήριξή του στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα στις αρχές της εβδομάδας. Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Πούτιν για τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης της λιβυκής διένεξης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου για τη ρωσική πρωτοβουλία να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στην ειρήνη. Επιβεβαιώνω την ετοιμότητά μας να αποδεχθώ την πρόσκλησή σας για να επισκεφτώ τη Ρωσία και να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκινήσαμε»

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο Πούτιν

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσε το «παρών» στη Διάσκεψη του Βερολίνου, την προσεχή Κυριακή.

«Αναμένεται να υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αφορούν την επίλυση της λιβυκής κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών, τη συμφιλίωση των εμπλεκόμενων πλευρών και την έναρξη ενός ευρύτατου πολιτικού διαλόγου υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών» έσπευσε να προσθέσει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου αποσκοπεί στην επισφράγιση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Κυριακή, βάζοντας προσωρινό τέλος στις πολύμηνες εχθροπραξίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo