Θ.Δρίτσας: «Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ γεννούν σοβαρά ερωτήματα»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-01-2020 16:51 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 16:52
Θ.Δρίτσας: «Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ γεννούν σοβαρά ερωτήματα»
Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον χρόνο, που επελέγη, για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο χρόνο και όχι στα πρόσωπα επικεντρώνεται η ήπια – σε γενικές γραμμές – αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου προέβη στις σαρωτικές αλλαγές των τριών εκ των τεσσάρων Αρχηγών των Κλάδων.

«Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αναφορικά και μόνο με την τήρηση και το σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τα εθνικά θέματα, παραβιάζονται θεσμοθετημένοι κανόνες, αναφορικά με το χρόνο θητείας των ηγετών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς κανένα προφανή λόγο και χωρίς αιτία» δήλωσε ο αρμόδιος Τομεάρχης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα. Τιμούμε τους ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο αυτών που απέρχονται όσο και αυτών που αναλαμβάνουν νέα αναβαθμισμένα καθήκοντα. Τους τιμούμε και τους
εμπιστευόμαστε. Όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, αυτός ο σεβασμός και αυτή η τιμή δε φαίνεται να εκδηλώνεται και να αποδίδεται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και αποφάσεις, γεγονός που γεννά βάσιμες ανησυχίες».

Κατέληξε δε ως εξής: «Εκφράζουμε τέλος και από τη δική μας πλευρά, την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες μας προς τους απερχόμενους ηγέτες του στρατεύματος για την τεράστια και πολυσήμαντη προσφορά τους και ευχόμαστε στη νέα ηγεσία, η οποία βεβαίως και θα έχει την αμέριστη στήριξή μας, καλή επιτυχία στο δύσκολο και κρίσιμο έργο που αναλαμβάνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo