Και ο Πούτιν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Newsroom L&O 17-01-2020 14:54 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 16:27
Και ο Πούτιν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα», δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί, τελικά, στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα, Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι πλευρές σχεδιάζουν να συζητήσουν την διευθέτηση της λιβυκής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων τερματισμού των εχθροπραξιών, της εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και την ενεργοποίηση ενός ευρέος πολιτικού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι σημαντικές συμφωνίες θα διατυπωθούν στο τελικό κείμενο της Διάσκεψης, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά την γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα. Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη», δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα θα ήταν αυτός που που θα αντιπροσώπευε τη Ρωσία στη διάσκεψη. 

Πάντως, ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων, ενώ δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος για τη Λιβύη, παρά την τήρηση της εκεχειρίας από τις 12 Ιανουαρίου, που πέτυχαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στη σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπόλεμους, του επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ-Σάρατζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, τόνισε πως παραμένει «τεταμένη». «Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo