«Περούκα Gate»: Απαράδεκτη κηρύχθηκε η δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων Δημάδη και Σουλτογιάννη

Κατερίνα Μάνθου 17-01-2020 14:06 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 14:27
«Περούκα Gate»: Απαράδεκτη κηρύχθηκε η δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων Δημάδη και Σουλτογιάννη
Οι δυο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του Γιώργου Χριστοφορίδη.
Απαράδεκτη κηρύχθηκε σήμερα και ύστερα από σχετική εισαγγελική πρόταση η ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που είχε ασκηθεί σε βάρος των δημοσιογράφων Θάνος Δημάδη και Δημ. Σουλτογιάννη, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «Περούκα Gate».

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, οι δυο δημοσιογράφοι είχαν χρεώσει ροφήματα στο δωμάτιο του Γιώργου Χριστοφορίδη, ο οποίος ήταν μέλος της πρώην κυβερνητικής αποστολής στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σήμερα ο κ. Χριστοδορίδης βρέθηκε στα δικαστήρια και παραστάθηκε στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων.

Ωστόσο, το δικαστήριο με απόφαση του κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στους δυο δημοσιογράφους για το πλημμέλημα της απιστίας, χωρίς μάλιστα η έδρα να μπει καν στην ουσία της υπόθεσης. Αντίστοιχη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο: «Η πράξη πρέπει να έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του υπαλλήλου, πράγμα που δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση».

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της δίκης ο Γιώργος Χριστοφορίδης αναφέρει: «Να μην έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια επέλεξε ο Θάνος Δημάδης, που κάθισε σήμερα στο σκαμνί του Β’ Μονομελούς, ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε εις βάρος του ο εισαγγελέας για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Για την υπόθεση «perouka gate», που απασχόλησε το πανελλήνιο, όταν (Σεπτέμβριος 2016) εντοπίστηκε μαζί με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη να παρακολουθούν με περούκες τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και να έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου, ως ειδικού συμβούλου της κυβέρνησης, Δημάδης και Σουλτογιάννης έκαναν σήμερα ένσταση ισχυριζόμενοι ότι το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά την άσκηση της υπηρεσίας μου. Επιχείρημα που προέβαλαν και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο δεν προχώρησε καν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, ώστε να αποδειχθεί η πλαστογραφία την οποία είδε με τα μάτια του το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης (αφού η απόδειξη όπου οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το όνομα μου, αριθμό δωματίου και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα), ενώ την έχει ομολογήσει και ο ένας από τους δύο σήμερα κατηγορούμενους, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star λίγες μέρες μετά το περιστατικό (21/9/16), λέγοντας ότι η πλαστογραφία έγινε «πάνω στη γρηγοράδα» τους. Ο ίδιος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι η ομολογία του έγινε σε συνεννόηση με τον Θάνο Δημάδη.

Δημάδης και Σουλτογιάννης θα ζήσουν για πάντα με τη ρετσινιά του πλαστογράφου, αφου επέλεξαν να μη δικαστούν. Μα ποιος αθώος το κάνει αυτό;

Η αλήθεια θα αποδειχθεί στα αστικά δικαστήρια, όπου έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου, Περικλή Πασχάκη, να προσφύγει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo