Νέα κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα βλέπει ο τουρκικός Τύπος, λόγω Χάφταρ

Newsroom L&O 17-01-2020 11:47 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 11:56
Νέα κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα βλέπει ο τουρκικός Τύπος, λόγω Χάφταρ
Δείτε τι γράφουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Ενοχλημένη είναι η Τουρκία με την επίσκεψη του στρατηγού, Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα και τις επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αρχικά τα Τουρκικά ΜΜΕ εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και σχολίαζαν με σκωπτικό τρόπο τις ενστάσεις της Αθήνας. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο μέχρι χθες για την πανίσχυρη Τουρκία και την «κλαίουσα» Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως έχουν αλλάξει από χθες το βράδυ καθώς η επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει προκαλέσει μεγαλύτερο εκνευρισμό στη γειτονική μας χώρα.

Τώρα ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί εκτενή ρεπορτάζ από την επίσκεψη Χάφταρ, τον οποίο αποκαλεί πραξικοπηματία και παράνομο ηγέτη της Λιβύης με βάση την διπλωματική ρότα της Άγκυρας.

Η εφημερίδα Sabah στο ρεπορτάζ της αναφέρει: «O ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του να συναντηθεί με Ελληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδιας και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκης».

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης ήρθε στην Αθήνα. Ο Χάφταρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια».

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Xάφταρ ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV.

To Haber 7 γράφει ότι «ο πραξικοπηματίας Χάφταρ πήγε στα κρυφά στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo