Αποκάλυψη Bild: Η Μέρκελ απέκλεισε την Ελλάδα από την Διάσκεψη του Βερολίνου

Newsroom L&O 17-01-2020 11:07 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 11:10
Αποκάλυψη Bild: Η Μέρκελ απέκλεισε την Ελλάδα από την Διάσκεψη του Βερολίνου
Η Γερμανίδα καγκελάριος υπέκυψε στις πιέσεις του Ερντογάν

Στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, για τη Λιβύη, αναφέρεται σε δημοσίευμα της "Bild".

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο Ερντογάν άσκησε πιέσεις στην στην Άγκελα Μέρκελ, ώστε η χώρα μας να απουσιάζει από τη σύνοδο.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η “Bild”.

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο”, αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Ο Ερντογάν φέρεται να μην άφησε την Άγκελα Μέρκελ να καλέσει την Ελλάδα στην Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…», αναφέρει η εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo