ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» (Βίντεο)

Μιχάλης Τεζάρης 17-01-2020 07:17 Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2020 07:28
closevideo
Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» (Βίντεο)
Ήξεραν τον κωδικό του κτιρίου


Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν 15 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνα χθες το βράδυ στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso, στο Παγκράτι.

Στο βίντεο που ανάρτησαν από το περιστατικό, φαίνεται πως ήξεραν και τον κωδικό ασφαλείας του κτιρίου. Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στον τρίτο όροφο κτιρίου στην οδό Ερατοσθένους και έβαψαν με σπρέι τους τοίχους ενώ προκάλεσαν και φθορές στο χώρο. Μάλιστα λίγη ώρα μετά την επίθεση, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησαν βίντεο εποχή την εισβολή σε ιστότοπο αναρχικών ιδεών. Η ελληνική αστυνομία προχώρησε μετά από αναζητήσεις στο Παγκράτι σε 5 προσαγωγές ατόμων, που αφέθηκαν όμως ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους με την ενέργεια. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια. 

Σε σχετική ανάρτηση κειμένου, αλλά και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν: «Τι κοινό έχει ένα «πέτσινο πέναλτι», ο βίος ενός πατέρα της εκκλησίας, ένα ιστορικό άρθρο σε καθαρεύουσα και πολυτονικό, η κλειδαρότρυπα στα κρεβάτια επωνύμων και η πολιτική αρθρογραφία για τις κοινοβουλευτικές καμαρίγιες;»

Κατά την επίθεσή τους, δε, με μπογιές στο εσωτερικό του κτιρίου τα μέλη του Ρουβίκωνα προειδοποίησαν έναν εργαζόμενο «κάτσε ήρεμα και δεν θα πάθεις τίποτα».

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί απάντηση σε όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες για τις καταλήψεις στο Κουκάκι απειλούν τους δημοσιογράφους ότι «δεν θα βγουν κερδισμένοι αν επιμείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, και θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να μας συναντούν συχνά με ασχημους για αυτούς όρους. Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo