ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αίτημα για αποστολή συστοιχίας Patriot στη Σ. Αραβία εξετάζει θετικά η Ελλάδα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 16-01-2020 22:15
Αίτημα για αποστολή συστοιχίας Patriot στη Σ. Αραβία εξετάζει θετικά η Ελλάδα
Το αίτημα έγινε με την ευγενική… «διαμεσολάβηση» των ΗΠΑ

Το αίτημα της αποστολής ελληνικών κατευθυνόμενων βλημάτων εδάφους-αέρος Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας δέχτηκε η Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία, με την ευγενική… «διαμεσολάβηση» των ΗΠΑ, συμφώνως με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «Καθημερινή». 

Συμφώνως με πληροφορίες του lawandorder για το θέμα αυτό έχει υπάρξει και σχετική επικοινωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, δια των επικεφαλής τους, Νίκου Δένδια και Νικόλαου Παναγιωτόπουλου αντιστοίχως.  

Στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι το προαναφερθέν αίτημα υποβλήθηκε προς την ελληνική πλευρά, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία για να προστατευθούν στρατηγικής σημασίας στόχοι της τελευταίας από επιθέσεις, όπως η τελευταία στο διυλιστήριο της ARAMCO που πραγματοποιήθηκε με τηλευκατευθυνόμενα  Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (drones)!

Μάλιστα, υποστηρίζεται, ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει θετικώς το αίτημα αυτό και εισηγείται την αποστολή της ελληνικής μονάδος στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο συμμαχικής δυνάμεως που θα αναπτυχθεί εκεί, με σκοπό την αποκόμιση διπλωματικών ωφελημάτων στα ελληνοτουρκικά από πλευράς Σαουδικής Αραβίας και των χωρών που υποστηρίζει ή/και επηρεάζει!

Και επειδή το οικονομικό είναι ένα κρισιμότατο ζήτημα στην όλη υπόθεση του αιτήματος, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι η Σαουδική Αεροπορία θα πληρώσει για την αποστολή της Ελληνικής Μονάδος, τη μεταφορά και όλα τα υπόλοιπα έξοδα, θέματα που αποτελούν και το αντικείμενο ενδελεχών συνομιλιών των δύο πλευρών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι -ως γνωστόν- η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει 6 Μοίρες Κατευθυνομένων Βλημάτων (MK/B) Patriot ανεπτυγμένες σε ισάριθμες στρατηγικής σημασίας περιοχές της χώρας, οι οποίες υπάγονται διοικητικώς και οργανικώς στην 350 Πτέρυγα Κ/Β που εδρεύει στο ιστορικό αεροδρόμιο του ΣΕΔΕΣ στη Θεσσαλονίκη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo