Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χάφταρ - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Newsroom L&O 16-01-2020 19:56 Τελευταία ενημέρωση: 16-01-2020 21:56
Στην Αθήνα ο στρατάρχης Χάφταρ - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια
Έρχεται στην Ελλάδα δύο 24ωρα πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ (Khalifa Haftar), έφθασε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και σε εξέλιξη είναι ιδιωτική συνάντηση.

Αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Χάφταρ ενώ ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την πληροφορία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, αρχικά μετέδωσαν λιβυκά ΜΜΕ, με ελληνικές διπλωματικές πηγές αργότερα να σημειώνουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 9:20 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτά (Khalifa Haftar).

Μετά την επιβεβαίωση του ταξιδιού από τις διπλωματικές πηγές, ακολούθησαν και κυβερνητικές πηγές που είπαν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Θυμίζουμε ότι ο Χάφταρ φτάνει στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Η έλευση του Χάφταρ στην Ελλάδα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo