Συνεδριάζει την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 16-01-2020 18:58 Τελευταία ενημέρωση: 16-01-2020 19:22
Συνεδριάζει την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
Η σίγουρη αποχώρηση και τα πιθανά ενδεχόμενα

Ες αύριο τα σπουδαία καθώς συνεδριάζει στις 12:15, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ), προκειμένου μετά από τη σχετική εισήγηση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, να αποφασίσει για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα έχει... μπλεχτεί κάπως, καθώς η μόνη σιγουριά σχετίζεται με την αποχώρηση του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη, λόγω εξαντλήσεως του προβλεπόμενου χρόνου (2+1 χρόνια), ενώ η παραμονή στις παρούσες θέσεις των υπολοίπων αρχηγών των Κλάδων, δηλαδή, του Α/ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά και Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, «παίζονται», για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα και σε διαφορετικό ποσοστό παραμονής τους, καθώς όλοι τους είναι Αρχηγοί στους οικείους Κλάδους για μόλις ένα χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση αύριο το μεσημέρι θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των κρίσεων, που όπως όλες οι αντίστοιχες κρίσεις του παρελθόντος πάντα φέρουν την τελική σφραγίδα του εκάστοτε πρωθυπουργού της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo