19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Συνεχείς οι επιτυχίες της ομάδας ΔΙΑΣ – Δύο συλλήψεις σε Γαλάτσι και Κυψέλη


    Σε… χλωρό κλαρί δεν έχουν αφήσει οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών τους επίδοξους ληστές καταγράφοντας συνεχείς επιτυχίες.
    Στις 15 Ιανουαρίου, στο Γαλάτσι, ένα άτομο υπό την απειλή όπλου προσπάθησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από περίπτερο χωρίς να τα καταφέρει και τράπηκε σε φυγή. Άμεσα στο σημείο έφτασε ομάδα ΔΙΑΣ και μετά από αναζητήσεις εντόπισε το άτομο με το όπλο. Ο επίδοξος ληστής, επιχείρησε να διαφύγει από παρακείμενο άλσος, αλλά ένας εκ των αστυνομικών τον κυνήγησε πεζός και του πέρασε χειροπέδες.
    Ο δράστης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ληστείας.
    Την ίδια μέρα, αλλοδαποί προσπάθησαν να διαρρήξουν μηχάνημα έκδοσης εισιτήριων του ΟΑΣΑ απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να πάρουν την κασετίνα με τα χρήματα. Η πρόθεσή τους έγινε αντιληπτή από αστυνομικό σκοπό των δικαστηρίων, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως το κέντρο της άμεσου δράσης.
    Στο σημείο έφτασαν ομάδες ΔΙΑΣ που κινούνταν στην περιοχή της Κυψέλης και μετά από αναζητήσεις προσήγαγαν άτομο Γεωργιανής καταγωγής, τον οποίο αναγνώρισε ο σκοπός και συνελήφθη για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Επίσης κατασχέθηκαν λοστός και σιδερόβεργες που χρησιμοποιήθηκαν για την κλοπή του μηχανήματος.
    Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως, «είναι σαφές ότι με τις πιο πυκνές περιπολίες της ΔΙΑΣ οι πολίτες ήδη αισθάνονται πιο ασφαλείς, διότι ο χρόνος άφιξης στα περιστατικά που επιλαμβάνονται οι ομάδες ΔΙΑΣ είναι κατά μέσο όρο κοντά στο 1 λεπτό».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ