Διώξεις για Κουκάκι: Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών

Κατερίνα Μάνθου 16-01-2020 18:00 Τελευταία ενημέρωση: 16-01-2020 18:00
Διώξεις για Κουκάκι: Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών
Η αναφορά διαβιβάζεται στον κ. Ιωαννίδη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του

Το δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, πήρε η αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Με την αναφορά της η Ένωση ζήτησε να μετατραπούν σε κακούργημα (από πλημμελήματα) οι διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων στην πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων.

Η αναφορά της Ένωσης διαβιβάζεται στον κ. Ιωαννίδη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Μεταξύ άλλων στην αναφορά τους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αναφέρουν πως «αποδεικνύεται από τις ληφθείσες φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι ευρισκόμενοι στο ισόγειο αστυνομικοί δέχονταν από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο στα χέρια των καταληψιών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών».

Οι ενέργειες δε αυτές των καταλήψεων «ήταν απολύτως συντονισμένες, προσχεδιασμένες και είχαν ως σκοπό να προκαλέσουν είτε το θάνατο είτε τη βαριά σωματική βλάβη των αστυνομικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo