Δημοσιεύτηκαν δύο ακόμα Προεδρικά Διατάγματα που επιλύουν αιτήματα των αστυνομικών

Newsroom L&O 16-01-2020 17:35
Δημοσιεύτηκαν δύο ακόμα Προεδρικά Διατάγματα που επιλύουν αιτήματα των αστυνομικών
Τι περιλαμβάνουν - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ

Δημοσιεύθηκαν χθες, 15/1/2020, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύο ακόμα προεδρικά διατάγματα που είναι αποτέλεσμα συνεχών ενεργειών του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και επιλύουν αιτήματα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, «πρόκειται για το π.δ. 7/2020 «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού» (Α΄ 6) και το π.δ. 8/2020 «Εξαίρεση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 35 και των άρθρων 36 και 37 του ν. 4622/2019.» (Α΄ 7) που αφορούν:

  1. Την τροποποίηση προς το βέλτιστο των διατάξεων που ρυθμίζουν την παραμονή των συναδέλφων στην ενεργό υπηρεσία πέραν του οριζόμενου σε κάθε βαθμό ορίου ηλικίας, είτε έχουν απουσιάσει από τα καθήκοντά τους πλέον του εξαμήνου την τελευταία διετία είτε έχουν τιμωρηθεί με ανώτερη πειθαρχική ποινή (π.δ. 24/1997 & π.δ. 128/2010). Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται ότι οι τροποποιήσεις των προαναφερόμενων διατάξεων έχουν αναδρομική εφαρμογή και για τους συναδέλφους που αποφασίστηκε η μη παραμονή τους στην ενεργό υπηρεσία για το έτος 2020, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση θεραπείας στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ή υποβάλουν την εν λόγω αίτηση, εντός δεκαημέρου από τη δημοσίευση του παρόντος.
  2. Την αναμόρφωση και προσαρμογή διατάξεων που αφορούν τη μετάθεση, την τοποθέτηση και τα όρια ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και τις κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.    
  3. Την εξαίρεση του Υπουργείου μας από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του ν. 4622/2019, όπως επανειλημμένα είχαν αιτηθεί Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Ομοσπονδίας μας».

«Η βούληση της νέας Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας στα θεσμικά ζητήματα της Ομοσπονδίας μας, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι ήδη άρχισε να κάνει δεκτά κάποια από τα αιτήματά μας, τόσο με τις διατάξεις των προαναφερομένων προεδρικών διαταγμάτων, όσο και με αυτές του π.δ.111/2019. Αναμένουμε από αυτή, ωστόσο, στο άμεσο μέλλον, αφενός να επανεξετάσει το παραπάνω πλαίσιο αποστρατειών του αστυνομικού προσωπικού (π.δ.24/1997 & π.δ.128/2010), λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα πραγματικά περιστατικά υγείας των συναδέλφων και όχι μόνον τους χρόνους απουσίας αυτών από την Υπηρεσία, αφετέρου την επεξεργασία και υλοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo