17.1 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Λανθασμένη αξιολόγηση του ανακριτού υλικού «βλέπει» η υπεράσπιση των Ειδικών Φρουρών


    Για λανθασμένη αξιολόγηση του διαβιβαστικού της αστυνομίας ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στην κατάληψη της Ματρόζου στο Κουκάκι, κάνουν λόγω οι δικηγόροι του σωματείου ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρία Εβίτα Βαρελά και κύριος Θάνος Πλεύρης.
    Όπως προκύπτει από την δικογραφία, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά πως «λόγω των σφοδρών και συνεχών επιθέσεων με πυροσβεστήρες και τσιμεντόλιθους προκύπτει κίνδυνος ζωής για τους αστυνομικούς».
    Ως εκ τούτου εκτιμούν πως δόθηκε λάθος νομικός χαρακτηρισμός των κατηγοριών και θα ζητήσουν την μετατροπή τους από πλημμέλημα σε κακούργημα, με την κατάθεση ονομαστικών μηνύσεων σε βάρος των συλληφθέντων.
    Αστυνομικές πηγές παράλληλα, εκφράζουν την απορία τους για την δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος των συλληφθέντων, από την στιγμή που η εισαγγελία είχε στην διάθεσή της προς αξιολόγηση, όλο το βιντεοληπτικό υλικό όπου έχουν καταγραφεί ξεκάθαρα οι «δολοφονικές», όπως τις χαρακτηρίζουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο».
    Διαβάστε επίσης:
    Αιχμηρή απάντηση από τους Δικαστές για τις διώξεις των συλληφθέντων στο Κουκάκι


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ