ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί: Ζητούν να μετατραπεί σε κακούργημα η δίωξη των κατηγορουμένων για το Κουκάκι

Κατερίνα Μάνθου 15-01-2020 12:38 Τελευταία ενημέρωση: 15-01-2020 12:40
Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί: Ζητούν να μετατραπεί σε κακούργημα η δίωξη των κατηγορουμένων για το Κουκάκι
Υπέβαλαν στον κ. Πλιώτα σχετικό αίτημα - υπόμνημα
Υπόμνημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα με τον οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι κατέθεσαν σήμερα εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλαν στον κ. Πλιώτα αίτημα - υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκοτνίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ακόμοι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.

Να σηνειωθεί ότι χθες με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού πυο συνέταξαν οι ατρσυνομικοί και διαβίοβασαν αρμοδίως ενώπιον της εισαγγελίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo