Γιατί η αλβανική Εισαγγελία δεν έχει εκδώσει ακόμη πόρισμα για τη δολοφονία Κατσίφα

Ειρήνη Γεωργίου 15-01-2020 13:26 Τελευταία ενημέρωση: 15-01-2020 13:26
Γιατί η αλβανική Εισαγγελία δεν έχει εκδώσει ακόμη πόρισμα για τη δολοφονία Κατσίφα
Τι ισχυρίζονται πρόσφατα αλβανικά δημοσιεύματα, τι ισχύει στην πραγματικότητα

Αγανάκτηση προκάλεσαν στα μέλη της ελληνικής μειονότητας, αλλά και σε Eλλαδίτες, πρόσφατα δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο λόγος που δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για το φάκελο της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πριν από ενάμιση χρόνο, οφείλεται αποκλειστικώς στην υποστελέχωση της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου!

Είναι όμως τα πράγματα ακριβώς έτσι, ή πρόκειται απλώς για μία ακόμη προπαγάνδα των αλβανικών ΜΜΕ τα οποία τελούν σε εντεταλμένη υπηρεσία του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να «ξεπλύνει» την κρατική κωλυσιεργία στην εν λόγω υπόθεση;

Αρχικά την υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου του 2018 στις Βουλιαράτες, ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, από επίλεκτες δυνάμεις (RENEA) του αλβανικού κράτους, χειριζόταν η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), η οποία είναι η κεντρική υπηρεσία των Τιράνων.

Ξαφνικά όμως σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα η SPAK αποφάσισε πρόσφατα την υπόθεση να την αναλάβει η Εισαγγελία του Αργυροκάστρου, ως αρμοδιότητα για την περιοχή όπου έλαβε χώρα η δολοφονία.

Το αφήγημα των αλβανικών ΜΜΕ παρουσιάζει ως μοναδικό λόγο του ότι ακόμη δεν υπάρχει πόρισμα από την Εισαγγελία το γεγονός ότι η Εισαγγελία Αργυροκάστρου διαθέτει μόνο δύο εισαγγελείς και ως εκ τούτου, λόγω φόρτου εργασίας και υποστελέχωσης της υπηρεσίας, ακόμη δεν έχει αναλάβει κάποιος την υπόθεση.

Ασφαλώς πρόκειται απλώς για ένα ακόμη τέχνασμα προκειμένου η αλβανική πλευρά να κερδίσει χρόνο και να μην παρουσιάσει στην ελληνική πλευρά επίσημο πόρισμα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές και κατέχοντες από ελληνο-αλβανικές σχέσεις, αποτελεί συνήθη τακτική των Αλβανών πολιτικών τέτοιες υποθέσεις να τις εκμεταλλεύονται και να τις χρησιμοποιούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θεωρούν δηλαδή, ότι όσα πιο πολλά ζητήματα θέσουν σε μία διαπραγμάτευση, τόσα πιο πολλά θα αποκομίσουν τελικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo