Καταθέσεις αστυνομικών ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ για Κουκάκι: Μας πετούσαν τσιμεντόλιθους και πυροσβεστήρες - Υπήρχε κίνδυνος ζωής

Newsroom L&O 14-01-2020 15:38 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2020 15:41
Καταθέσεις αστυνομικών ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ για Κουκάκι: Μας πετούσαν τσιμεντόλιθους και πυροσβεστήρες - Υπήρχε κίνδυνος ζωής
Τι λένε συμμετέχοντες στην επιχείρηση εκκένωσης της ανακατάληψης στην οδό Ματρόζου

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποσπάσματα των καταθέσεων που έδωσαν αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, την ίδια στιγμή που το σωματείο Ειδικών Φρουρών εξαγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη και υποβολή αυτοτελών μηνύσεων προκειμένου να ασκηθούν στους συλληφθέντες διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό μεσημβρινό δελτίο του ο ΣΚΑΪ, αστυνομικός των ΕΚΑΜ που συμμετείχε στην εκκένωση της ανακατάληψης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Μας πετούσαν σακούλες με περιττώματα, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες, πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα {...} με προφανή σκοπό να μας προξενήσουν βαριά σωματική βλάβη». Ο ίδιος συμπλήρωσε ακόμη ότι από την ταράτσα τους περιέλουζαν με χλωρίνη και πάσης φύσεως φύσεως καθαριστικά, για να τονίσει επιπλέον πως «από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής».

Μέλος της ΟΠΚΕ, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κατέθεσε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ότι από το βάρος και την ταχύτητα των αντικειμένων που έριχναν οι καταληψίες, ο ίδιος τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο και στη μέση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ έσπασε η ασπίδα του.

Άλλος αστυνομικός, επίσης τραυματίας, κατέθεσε ότι οι καταληψίες πετούσαν εύφλεκτο υγρό πάνω στη φωτιά του τροχού με τον οποίο η αστυνομία προσπαθούσε να ανοίξει το κτίριο με προφανή κίνδυνο εκδήλωσης ευρύτερης πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι, μετά την αναβολή που έδωσε το αρμόδιο δικαστήριο που επρόκειτο να τις εκδικάσει. Οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δείτε επίσης:

Εισαγγελία για διώξεις στο Κουκάκι: Βάσει του υλικού της προανάκρισης είναι πλημμελήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo