17.6 C
Athens
14.5 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Εισαγγελία για διώξεις στο Κουκάκι: Βάσει του υλικού της προανάκρισης είναι πλημμελήματα


    Απάντηση της εισαγγελίας στις επικρίσεις που δέχθηκε αναφορικά με τις διώξεις στο Κουκάκι δόθηκε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πλημμέλημα βάσει του υλικού της προανάκρισης, υποστηρίζει.
    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επισημαίνει επί λέξη τα εξής: «Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντους υπό κατάληψη κτηρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση.
    Να σημειωθεί ότι σε βάρος των συλληφθέντων της επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων. Επίσης, στη δεύτερη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ίδια υπόθεση η δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.
    Στη συνέχεια οι 21 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 22,23 και 24 Ιανουαρίου και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
    Δείτε σχετικά:
    Μαυροειδάκος: Παρέμβαση πρωθυπουργού για να γίνουν οι επιθέσεις κατά αστυνομικών κακουργήματα
    Οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν κακουργηματικές διώξεις για τους συλληφθέντες στο Κουκάκι
    Β. Ντούμας για καταληψίες στο Κουκάκι: Φυσικά και ήθελαν νεκρό – Ο ΣΥΡΙΖΑ τους υποστηρίζει



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ