ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Συνάντηση Αλκ.Στεφανή με τον Αφγανό Πρέσβη στην Αθήνα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-01-2020 10:09
Συνάντηση Αλκ.Στεφανή με τον Αφγανό Πρέσβη στην Αθήνα
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα Μιρβάις Σαμάντι (Mirwais Samadi) είχε στο γραφείο του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο Υφυπουργός Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» σημειώνεται στη σχετική, σύντομη, ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Αναφορικώς με το τι μπορεί να θέλει ένας Αφγανός Πρέσβης στο Ελληνικό ΥΠΕΘΑ, σε μία εξαιρετικά σπάνια είναι η αλήθεια κίνηση, να σημειώσουμε μερικές επιπλέον «λεπτομέρειες», που βοηθούν στο να λυθεί ο «γρίφος» αυτός.

Πρώτο (και πιο σημαντικό) ο ΥΦΕΘΑ είναι και μία δεύτερη επίσημη ιδιότητα, αυτήν του «Ειδικού Συντονιστή για το Προσφυγικό» και έχει οριστεί στη θέση αυτή με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο και αναφέρεται.

Δεύτερο, τους τελευταίους μήνες είναι αισθητά αυξημένος ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν παρανόμως στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία.

Τρίτο, επειδή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει εισέτι αποκτήσει έδρα, το έργο του ΥΦΕΘΑ ως Ειδικού Συντονιστή για το Προσφυγικό ασκείται από το γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ.

Τέταρτο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν δεκαετή σχεδόν παρουσία στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στις εκεί αποστολές του ΝΑΤΟ ως ΕΛΔΑΦ (Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν)-1/-2/-3.

Πέμπτο, από Αφγανικής πλευράς αποστέλλονται τα τελευταία χρόνια ένας πολύ μικρός αριθμός νέων στις παραγωγικές σχολές του Στρατού Ξηράς για την εκπαίδευσή τους και την εν συνεχεία επιστροφή στην πατρίδα τους και ένταξή τους στον Αφγανικό Στρατό ως αξιωματικών ή υπαξιωματικών.

Όλοι αυτοί οι προαναφερθέντες λόγοι αποτελούν πιστεύουμε το «υπόβαθρο» της κατά τα άλλα σπάνιας επισκέψεως του Αφγανού Πρέσβη στο ΥΠΕΘΑ και της συναντήσεώς του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo