Μαυροειδάκος: Παρέμβαση πρωθυπουργού για να γίνουν οι επιθέσεις κατά αστυνομικών κακουργήματα

Newsroom L&O 14-01-2020 08:08 Τελευταία ενημέρωση: 14-01-2020 08:29
Μαυροειδάκος: Παρέμβαση πρωθυπουργού για να γίνουν οι επιθέσεις κατά αστυνομικών κακουργήματα
Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών ισχυρίστηκε ότι έχει πληροφορίες ότι «το διαβιβαστικό από την Ασφάλεια είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας». 

«Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, ωστόσο είμαστε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από το γεγονός ότι οι συλληφθέντες στο Κουκάκι κατηγορούνται για πλημμελήματα» τόνισε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος.

«Πετούσαν τσιμεντόλιθους από ύψος δύο μέτρων επί δύο ώρες! Δύο φορές οι άνδρες άλλαξαν ασπίδες και κράνη» υπογράμμισε στον Σκάι.

Και συνέχισε εξηγώντας ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. «Θα πάρουμε τη δικογραφία και έχουμε εξουσιοδοτήσει δύο δικηγόρους, τον κ. Πλεύρη και την κ. Βαρελά να υποβάλλουν μηνύσεις αυτοτελείς για να ασκηθούν διώξεις για απόπειρα  ανθρωποκτονίας. Και μακάρι να είμαστε η αφορμή ώστε να γίνει παρέμβαση του πρωθυπουργού για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, και οι επιθέσεις κατά αστυνομικών να μην είναι πλημμελήματα αλλά κακουργήματα».

Μάλιστα ο κ. Μαυροειδάκος ισχυρίστηκε ότι έχει πληροφορίες ότι «το διαβιβαστικό από την Ασφάλεια είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας». 

Υπενθυμίζεται, ότι στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για έξι συνολικά αδικήματα σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων κατά τη διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη δικογραφία, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Διαβάστε επίσης:

Οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν κακουργηματικές διώξεις για τους συλληφθέντες στο Κουκάκι

Νομικές ενέργειες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

Ελεύθεροι οι 20 κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι - Αναβλήθηκαν οι δίκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo