Ελεύθεροι οι 20 κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι - Αναβλήθηκαν οι δίκες

Κατερίνα Μάνθου 13-01-2020 20:47 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2020 21:30
Ελεύθεροι οι 20 κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι - Αναβλήθηκαν οι δίκες
Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω της απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων, αλλά και της απουσίας διερμηνέα για μια δικογραφία

Στα τέλη του Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι δίκες των 20 συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι, μετά την αναβολή που έδωσε σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο που επρόκειτο να τις εκδικάσει. Οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή των δικών, λόγω της απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και της απουσίας διερμηνέα για μια δικογραφία.

Μάλιστα, σε μια από τις δικογραφίες αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Όπως, δε, έγινε γνωστό όταν οι υποθέσεις εκδικασθούν στο δικαστήριο θα προσκομιστούν και σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων παρέμειναν ως αργά αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων και των καταλήψεων και κατά των αστυνομικών και του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρούσα ήταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου.

Όταν, δε, έγινε γνωστό πως οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, τα άτομα που βρίσκονταν προς υποστήριξή τους στα δικαστήρια ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo