• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Έπεσαν» οι πρώτες υπογραφές για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 13-01-2020 19:52 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2020 19:52
«Έπεσαν» οι πρώτες υπογραφές για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού
Στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», στον Ασπρόπυργο

Τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», στον Ασπρόπυργο υπεγράφη σήμερα μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμύνης από τον υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη, από τον υφυπουργό αρμόδιο για την Αντιεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριο Οικονόμου και τη γενική γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο «Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού» παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201), όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, μέσω της εκπονήσεως μελετών, της συντάξεως φακέλου προεγκρίσεως και της τεχνικής υποστηρίξεως στην ανάθεση μελετών.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΘΑ, «το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo