Δίκη Τοπαλούδη: Σοκ προκαλεί η κατάθεση του λιμενικού - «Είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στο γκρεμό»

Κατερίνα Μάνθου 13-01-2020 16:39 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2020 16:54
Δίκη Τοπαλούδη: Σοκ προκαλεί η κατάθεση του λιμενικού - «Είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στο γκρεμό»
«Λυπάμαι», «δεν έγινε τίποτα με την Ελένη», είπε ο Ροδίτης κατηγορούμενος
Τη λύπη του «για την Ελένη» εξέφρασε λίγο πριν τη διακοπή της δίκης για τη δολοφονία Τοπαλούδη, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων, ο 21χρονος Ροδίτης. «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...», είπε ο κατηγορούμενος με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του επισημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στην απολογία του. 
 
Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο διοικητής του  Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας.
 
Ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο όσα του είχε πει ο Αλβανός κατηγορούμενος. Σύμφωνα με αυτά, οι κατηγορούμενοι μετέφεραν την κοπέλα άγρια κακοποιημένη στο φορτηγάκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση κι εκεί της είπαν ότι θα την πάνε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, είχαν αποφασίσει, σύμφωνα με το μάρτυρα, να τη ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει
 
Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι πέταξαν τα πράγματα της κοπέλας και τα δικά τους -ματωμένα ρούχα και παπούτσι- στη θάλασσα. «Ο Έλληνας κατηγορούμενος μου είπε ότι καθάρισαν και το βανάκι», είπε ο κ. Ζόβας και σημείωσε ότι στη θαλάσσια περιοχή που του υπέδειξε ο δράστης βρέθηκε σκισμένο το εσώρουχο της κοπέλας και το ηλεκτρικό σίδερο που την χτύπησαν. 
 
 
«Μέσα στο σπίτι υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Φαίνεται ότι η κοπέλα πάλεψε. Τα ίχνη δεν ήταν εμφανή γιατί τα είχαν καθαρίσει. Ό,τι έγινε, έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια», είπε ο μάρτυρας.
 
 
Όπως τόνισε ο κ. Ζόβας, το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίησή της, ενώ οι κάμερες οδήγησαν στο νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο.
 
Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος με την μαρτυρία του οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του, υποδεικνύοντας, παράλληλα, τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη, αλλά και τα πράγματα της. 
 
«Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια», τόνισε ο μάρτυρας και στη συνέχεια μίλησε για το διαμέρισμα που βιάστηκε και κακοποίηθηκε η κοπέλα.
 
«Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ό,τι έγινε, έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό, αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια», τόνισε και προσέθεσε πως «το πτώμα της Ελένης ήταν φρέσκο κι αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί».
 
Ο κ. Ζόβας ανέφερε ακόμη πως «όταν πετούσαν την κοπέλα  στη θάλασσα πρόθεσή τους ήταν να την εξαφανίσουν... Είχαν αποφασίσει να τη ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει».
 
 
Ο κ. Ζόβας θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και ειδικός για θέματα DNA . 
 
Ομάδα γυναικών με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας φώναξε έξω από το δικαστήριο: «Ποτέ μη ξεχαστεί τι έκανα στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».
 
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.
 
Διαβάστε και: 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo