Αλκ. Στεφανής: «Nα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 13-01-2020 14:30
Αλκ. Στεφανής: «Nα προτάξουμε το εθνικό συμφέρον»
«Αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους»

Την προτροπή προς όλους να προταχθεί το εθνικό συμφέρον έναντι κάθε άλλου επί μέρους υπολογισμού επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 198ης επετείου από την Α΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Επίδαυρο, παρουσία και του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

«Καλούμαστε να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας μας έναντι κάθε άλλου επιμέρους υπολογισμού, υπηρετώντας ενεργά τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία συνδέθηκε άρρηκτα η Ελλάδα από την πρώτη καταστατική πράξη της παλιγγενεσίας της και διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία και τη διατήρηση της αποτρεπτικής και αμυντικής μας ικανότητας» σημείωσε χαρακτηριστικώς ο ΥΦΕΘΑ. 

Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους, δηλαδή τον κεντρικό πυρήνα και το απαραίτητο δομικό στοιχείο, σε όλα τα επίπεδα στρατηγικής σκέψης και σχεδίασης. Αυτό το κέντρο βάρους, είναι που μας διακρίνει ως άξιους απόγονους Μεγάλων Προγόνων αλλά και διαχρονικά άξιους υπερασπιστές της Πατρίδας, συνιστώντας την προμετωπίδα του φρονήματος του Λαού και του Έθνους μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία».

Ο Αλκ. Στεφανής, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη διάρκεια της τελετής, παρακολούθησε τη θεία δοξολογία στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας και την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Επιδαύρου, ενώ κατέθεσε και δάφνινο στεφάνι στην Αναθηματική στήλη της Α΄ Εθνοσυνελεύσεως των Ελλήνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo