Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της Τοπαλούδη με τις καταθέσεις τους στη δίκη

Newsroom L&O 13-01-2020 13:47 Τελευταία ενημέρωση: 13-01-2020 13:53
Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της Τοπαλούδη με τις καταθέσεις τους στη δίκη
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του θύματος ανέβηκε προς το βήμα του μάρτυρα υποβασταζόμενη από το σύζυγο της

«Θα σας σκοτώσω....η Ελένη ήταν ό, τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου, χάρηκα όταν την γέννησα». Τα λόγια της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη συγκλόνισαν σήμερα όσους βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, με κατηγορούμενους δυο νεαρούς, ένα  21χρονο Ροδίτη και ένα 20χρονο αλλοδαπό.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του θύματος ανέβηκε προς το βήμα του μάρτυρα υποβασταζόμενη από το σύζυγο της.

Η γυναίκα μίλησε για την κόρη της, που ήταν φιλότιμη, είχε αγάπη προς τον συνάνθρωπο. «Αυτά τα κοπρόσκυλα! Τα καρκινώματα... Αυτά τι απολογία θα δώσουν! Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή ούτε καρδιά έχουν, είναι γεννημένα τέρατα!», είπε στη συνέχεια η γυναίκα αναφερόμενη στους δυο κατηγορούμενους.

Η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή της:

«Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλεί το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου».

Στη συνέχεια, η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη αναφέρθηκε σε συμμετοχή και άλλων προσώπων, συγγενών του Έλληνα κατηγορούμενου, στη δολοφονία της κόρης της.

«Εγώ πιστεύω ότι η γιαγιά και όλο το περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Η γιαγιά (σ.σ. του Ροδίτη) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες απ’ αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε;  Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε (σ.σ. εκείνο το βράδυ), ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφέρονταν...» ανέφερε η μητέρα.

Η πληγωμένη γυναίκα στράφηκε και προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων, ζητώντας να δει τα πρόσωπα τους. Τέρατα, κτήνη, χωρίς καρδιά και ψυχή είστε, τους φώναζε.

Ξεσπώντας σε λυγμούς ο πατέρας της Ελ. Τοπαλούδη είπε στο δικαστήριο: «Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό.

Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είναι πάντα στην καρδιά μας! Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλωμένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της(...). Από την Πέμπτη, το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ. στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ  δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από πόδια μας».

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας, δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της» ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελ. Τοπαλούδη.

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρο της με το αεροπλάνο περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

Τέλος, ο κ. Τοπαλούδης ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo