ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες στο Κουκάκι - Ένταση στην Ευελπίδων

Κατερίνα Μάνθου 12-01-2020 18:21 Τελευταία ενημέρωση: 12-01-2020 18:30
 Ποινική δίωξη  για πλημμελήματα στους συλληφθέντες στο Κουκάκι  - Ένταση στην Ευελπίδων
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για έξι συνολικά αδικήματα σε βάρος των 20 εκ των 21 συλληφθέντων κατά τη διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη δικογραφία, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Κατά την έξοδο τους από τα δικαστήρια, φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

Μάλιστα, κατά την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία επικράτησε ένταση.

Περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, ακόμη και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες επάνω στην πλατεία. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης ενώ προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές και δυο συλλήψεις.

Μάλιστα, φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε σακούλα με ρούχα εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και μια ανήλικη 17 ετών που αφέθηκε ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo