Υπόθεση «Mr. Bitcoin»: Κόλαση στο ΣτΕ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Κατερίνα Μάνθου 10-01-2020 22:12 Τελευταία ενημέρωση: 10-01-2020 22:15
Υπόθεση «Mr. Bitcoin»: Κόλαση στο ΣτΕ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
«Μύλος» στο ΣτΕ για την έκδοση του Βίννικ - Τα αιτήματα της Ζ. Κωνσταντοπούλου και τα πολιτικά υπονοούμενα για την πρόεδρο Αικ. Σακελλαροπούλου

«Κόκκινο» χτύπησε σήμερα η ένταση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνεδρίαση επί της αίτησης ακύρωσης του Αλεξάντερ Βίννικ κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στη Γαλλία, έπειτα στις ΗΠΑ και εν τέλει στη Ρωσία.

Η συνήγορος του Βίννικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλλε συνεχώς αιτήματα αναβολής της δίκης, εξαιρέσεων μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου, ακόμη και αίτημα διακοπής  της ακροαματικής διαδικασίας.

Συνολικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δύο αιτήματα αναβολής, τρία αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, ένα αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για μία ώρα, ένα αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και ένα αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει νηφαλιότητα στη δικαστική αίθουσα!

Το αποτέλεσμα ήταν τα μέλη της σύνθεσης της Ολομέλειας ΣτΕ να μπαινοβγαίνουν στη δικαστική αίθουσα ώστε να εξετάσουν την σωρεία των αιτημάτων της συνηγόρου, τα οποία εν τέλει απέρριψαν στο σύνολό τους!

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς αντεγκλήσεις ακόμη και υπονοούμενα εκ μέρους της συνηγόρου για την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικ. Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανάφερε ότι η πρόεδρος του ΣτΕ προσαρμόζεται στις επιθυμίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή της διαδικασίας η συνήγορος ανέφερε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου έχει παραβεί τα καθήκοντά της και προσέθεσε με νόημα ότι η ίδια δεν έχει βλέψεις να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Σακελλαροπούλου για προφανή μεροληψία σε  βάρος του εντολέα της και μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ της κυβέρνησης και του Δημοσίου. Ακόμη, η ίδια χαρακτήρισε το ΣτΕ «στρατιωτική επιτροπή», προκαλώντας την αντίδραση τόσο της προέδρου του όσο και του αντιπροέδρου του Αθανάσιου Ράντου.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ζητούσε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης Βίννικ, αναφέροντας ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα Ρώσικα τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι έχουν αποκρυβεί έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι η κυρία Σακελλαροπούλου δεν της γνωστοποίηση τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου.

 Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την υπόθεση Βίννικ αναμένεται το προσεχές διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo