Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ το ζήτημα της έκδοσης του «Mr. Bitcoin»

Κατερίνα Μάνθου 10-01-2020 07:36 Τελευταία ενημέρωση: 10-01-2020 08:00
Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ το ζήτημα της έκδοσης του «Mr. Bitcoin»
Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στον Αλεξάντερ Βίνικ «ξέπλυμα» περίπου 130 εκατ. ευρώ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η αίτηση του Αλεξάντερ Βίνικ, του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin», ο οποίος ζητεί να μην εκδοθεί στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όπως αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας.

Η συζήτηση της αίτησης του Αλεξάντερ Βίνικ θα γίνει εν μέσω των καταγγελιών που έκανε χθες η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, για παρατυπίες εκ μέρους της προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η κυρία Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για σειρά πρωτοφανών, ενεργειών της προέδρου του ΣτΕ, σε βάρος του εντολέα της. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τη συνήγορο, είναι η άρνηση της κυρίας Σακελλαροπούλου να την ενημερώσει για την σύνθεση των δικαστών που θα δικάσει σήμερα την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, όπως και η άρνησή της στο αίτημά της για να λάβει γνώση των εγγράφων του φακέλου της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στον Αλεξάντερ Βίνικ ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e. Τα χρήματα αυτά, κατά τις γαλλικές αρχές, προέρχονται από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo