20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Οργή Παπαντωνίου για την πρόταση του εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη


    Αμφισβητεί ο Γιάννος Παπαντωνίου την πρότασή του εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλου, ο οποίος ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του ιδίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά, ύψους 2.835.197 ελβετικών φράγκων.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαντωνίου δια του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αναφέρει πως ο εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, κινούμενος στη λογική του «δε βαριέσαι θα το βρουν οι παρακάτω». Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του αναφέρεται σε «υποτιθέμενους χρηματισμούς».
    Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος σημειωτέον βρίσκεται προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Οκτώβριο του 2018, έχει ως εξής:
    «Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων, προερχομένων από το παραγεγραμμένο βασικό αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη, την αμεροληψία της οποίας εκθειάζει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της, κύριος Αγγελής! Ο Εισαγγελέας ουσίας, με την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, θεωρεί απιστία και ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αντί «να προτιμηθεί μια άλλη λύση που να μην προκαλεί ζημία» κατά την διατύπωση του Εισαγγελέα, χωρίς πουθενά να μας λέει, ποια είναι αυτή η μαγική λύση! Μήπως η αγορά 6 νέων φρεγατών αξίας 4 δις ευρώ παραδοτέων μετά από 10 τουλάχιστον έτη, όπως κάποιοι επιδίωκαν!! Αναφέρεται υποτιθέμενος χρηματισμός για τη φερόμενη απιστία του Παπαντωνίου από τον επιχειρηματία Μπεκατώρο. Πώς στοιχειοθετείται αυτή η ατιμωτική μομφή!! Ο πρώην Υπουργός φέρεται να κατέθετε από τις 31-7-2002 έως 20-10-2003 μετρητά σε λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα, από τις 13-3-2003 έκανε αναλήψεις μετρητών ο Μπεκατώρος, άρα κατά την ασυνήθιστη εισαγγελική πρόταση, που υιοθετεί το πόρισμα Τουλουπάκη, οι τραπεζικές αναλήψεις του επιχειρηματία ήσαν αντίστοιχες τραπεζικές καταθέσεις του Υπουργού! Πόθεν τεκμηριώνεται αποδεικτικά αυτό, δεν βαριέσαι… «θα το βρουν οι παρακάτω», όπως έλεγε παράγοντας του δημοσίου βίου μας. Και αναρωτιέμαι και εγώ ο αμήχανος δικηγόρος: καλά ο Μπεκατώρος άρχισε να κάνει αναλήψεις μετρητών 13-3-2003 και ο Γιάννος φέρεται να κατέθετε μετρητά από 31-7-2002, αυτό το ορφανό μεσοδιάστημα από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Μάρτιο 2003, ποιος «λάδωνε» με μετρητά τον Γιάννο;;!! Ευκολάκι, ας ανοίξουν τους λογαριασμούς όλων των επιχειρηματιών της περιόδου και όποιος έκανε αναλήψεις μετρητών και συναλλασσόταν με το Υπουργείο Άμυνας ήταν και αυτός… χρηματοδότης του Γιάννου !!! Πολιτικός υπήρξε ο Παπαντωνίου, συστημικού κόμματος, που μας επέβαλε το ευρώ, μόνο τεκμήριο ενοχής και βάναυση κακοποίηση της αρχής της ηθικής απόδειξης επιτρέπεται σε βάρος του».
    Διαβάστε και:
    Εισαγγελέας κατά ζεύγους Παπαντωνίου: Ζητά να δικαστούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ