Πρ. Παυλόπουλος: Ελπίζω η Αλβανία να εγκαταλείψει την απαράδεκτη τακτική της

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 09-01-2020 14:04
Πρ. Παυλόπουλος: Ελπίζω η Αλβανία να εγκαταλείψει την απαράδεκτη τακτική της
Από τη στροφή της αυτή εξαρτάται η Ευρωπαϊκή της προοπτική

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη γειτονική μας Αλβανία απηύθηνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, ζητώντας της να αλλάξει οριστικώς τη στάση της στο θέμα των ηρωικώς πεσόντων μαχητών του Έπους του 1940-41, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στο έδαφός της, όπου και έχουν ταφεί σε άγνωστα εισέτι μέρη, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ενώσεως Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο, πουυ τον επισκέφθηκαν με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα.

«Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας - με πρώτο τον Πρόεδρό σας κ. Γιώργο Σούρλα – για τον Ιερό, κυριολεκτικώς, αγώνα σας να βρουν, επιτέλους, τον τάφο που τους αρμόζει οι ηρωικώς Πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας, την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό» επισήμανε στην προσφώνησή του ο κ.Πρόεδρος, προσθέτοντας: «Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από την στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ενώσεως Γ.Σούρλας, αφού επισήμανε ότι πήγαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών, για τον εντοπισμό και τον τιμητικό ενταφιασμό και «…των 8.000 πεσόντων στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου που δυστυχώς σχεδόν στο σύνολό τους οι περισσότεροι σήμερα παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι» πρόσθεσε τα εξής:

«Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο καθώς είχαν καθοριστική σημασία οι παρεμβάσεις του, οι προσπάθειές του προς την αλβανική πλευρά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την συμφωνία που είχε συναφθεί με τους Αλβανούς για την έναρξη των εργασιών αναζήτησης των πεσόντων και τιμητικού ενταφιασμού που άρχισε πριν από δύο χρόνια. Ήρθαμε εδώ να ζητήσουμε από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα επόμενα χρόνια, από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συνεχίσει την συμπαράσταση για να ολοκληρώσουμε αυτό το Εθνικό, Ανθρώπινο έργο. Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo