Τριάντα μαθητές ταξίδεψαν με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 08-01-2020 19:37 Τελευταία ενημέρωση: 08-01-2020 20:43
Τριάντα μαθητές ταξίδεψαν με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)
Οι πλόες με τρία πλοία του Στόλου μας, δύο πυραυλακάτους και ένα υποβρύχιο, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες

Μία μοναδική εμπειρία, αυτήν του πλου με ένα πολεμικό πλοίου του Ελληνικού Στόλου με την υπερτρισχιλιετή ένδοξη ιστορία του, είχαν τη χαρά (αλλά και την τιμή) να νοιώσουν οι 30 τυχεροί μαθητές της Γ’ Λυκείου από όλην την επικράτεια, οι οποίοι είχαν κληρωθεί ηλεκτρονικά στη διάρκεια ειδικής εορτής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη των Ναυτικών μας και του Πολεμικού Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο, στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Αν και όμως τα ονόματα των τυχερών ήταν γνωστά από τότε οι πλόες με τρία πλοία του Στόλου μας, δύο πυραυλακάτους και ένα υποβρύχιο, πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, με την ευκαιρία των διακοπών τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ο ολιγόωρος πλους των 30 τυχερών μαθητών της Γ’ Λυκείου με τις σύγχρονες πυραυλακάτους τύπου “Super Vita” ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» και ΤΠΚ «ΡΟΥΣΣΕΝ», καθώς και με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ»,Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής» στον κόλπο Μεγάρων και στις προσβάσεις του Σαρωνικού κόλπου.  

Την προηγούμενη ημέρα του πλου, τους μαθητές και τους συνοδούς τους είχε υποδεχτεί στο «Δώμα» του ΓΕΝ ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ενώ ανήμερα του ταξιδιού τους υποδέχθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος και στο Αρχηγείο Στόλου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Ακολούθως οι μαθητές, μετά την σύντομη ενημέρωση που είχαν στο Αρχηγείο Στόλου για το έργο και τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού, επιβιβάστηκαν στα προαναφερθέντα πολεμικά πλοία επιφανείας και το υποβρύχιο, τα οποία απέπλευσαν για τους ολιγόωρους πλόες τους, στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων στα οποία επέβαιναν.

Τις ώρες αυτές για τους συνοδούς των μαθητών, που είχαν παραμείνει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος είχε προετοιμαστεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου είχαν την ευκαιρία ξεναγηθούν στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», τύπου “MEKO-200HN”, και σε σημεία ενδιαφέροντος της  Σαλαμίνος, ενώ ακολούθως γευμάτισαν στην Λέσχη Αξιωματικών του Αρχηγείου Στόλου.

Εννοείται, ότι συμφώνως με τις πάγιες «παραδόσεις» και τη γνωστή φιλοξενία του ΠΝ, οι μαθητές δεν έφυγαν με άδεια χέρια από τα πλοία με τα οποία ταξίδευαν, αφού τους δόθηκε και μία τσάντα με αναμνηστικά (καπέλο, μπρελόκ, αναμνηστικό δίπλωμα κ.λπ.). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo