ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Αναστασάκης ζητώντας την ακύρωση της παύσης του από τη Μενδώνη

Newsroom L&O 08-01-2020 18:13
Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Αναστασάκης ζητώντας την ακύρωση της παύσης του από τη Μενδώνη
Με άλλη απόφαση της υπουργού Πολιτισμού είχαν παυθεί από τα καθήκοντά τους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Την ακύρωση της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία παύθηκε από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ιωάννης Αναστασάκης.

Η απόφαση της κυρίας Μενδώνη με την οποία ο κ. Αναστασάκης απομακρύνθηκε από την θέση του, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 31η Οκτωβρίου 2019. Στη θέση του κ. Αναστασάκη για το υπόλοιπο  χρονικό διάστημα της θητείας του, δηλαδή μέχρι 17.11.2021 τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός.

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή του στο ΣτΕ ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού  με την οποία παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι παράνομη.

Να σημειωθεί ότι με άλλη απόφαση της κ. Μενδώνη είχαν παυθεί από τα καθήκοντά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo