Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς απάντησαν οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα στην εισαγγελική πρόταση

Κατερίνα Μάνθου 08-01-2020 17:06 Τελευταία ενημέρωση: 08-01-2020 17:12
Φωτό αρχείου
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς απάντησαν οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα στην εισαγγελική πρόταση
Για οργάνωση με «ποινικό μητρώο» έκανε λόγο η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Χρύσα Παπαδοπούλου

Οργάνωση με «ποινικό μητρώο» χαρακτήρισε σήμερα η δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντος μουσικού Παύλου Φύσσα την Χρυσή Αυγή, αγορεύοντας στη δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση, μετά την επανέναρξη των συνεδριάσεων του δικαστηρίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των εορτών.

Ειδικότερα, η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Χρύσα Παπαδοπούλου, αντικρούοντας την πρόταση που είχε κάνει στις 18 Δεκεμβρίου, η εισαγγελέας της έδρας, περί μη ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε στην αγόρευσή της σήμερα στο δικαστήριο πως η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση με ποινικό μητρώο. Και αυτό, λόγω των βίαιων επιθέσεών της για τις οποίες έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις.

Κατά την συνήγορο, στόχος της Χρυσής Αυγής, ήταν η επικράτησή της «στο δρόμο», όπως και η «κατάκτηση του ζωτικού χώρου». Για το λόγο αυτό, ήθελε, όπως είπε η συνήγορος, τα θύματα της να γνωρίζουν πως τα «χτύπησε η Χρυσή Αυγή».

Ακόμη, η κυρία Παπαδοπούλου, αντικρούοντας την πρόταση της εισαγγελέως ότι ο Γ. Ρουπακιάς λειτούργησε μόνος του όταν μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, τόνισε πως ο καθ' ομολογία δολοφόνος του μουσικού δεν προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημά του μόνος του. «Δεν λειτούργησε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας», είπε η συνήγορος και προσέθεσε: «Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών».

Σύμφωνα δε, με τη συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, προκύπτει από συνομιλίες πως ο νεαρός μουσικός ήταν στοχοποιημένος. Η δολοφονία του, μάλιστα, αποκαλύπτει και την «ενεργοποίηση τάγματος εφόδου».

Ακόμη, η κυρία Παπαδοπούλου σε άλλο σημείο της αγόρευσής της ανέφερε στο δικαστήριο: «Είναι παραπλανητικό το ερώτημα αν υπήρξε εντολή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν ερευνά το δικαστήριο αν υπήρξε εντολή, διότι δεν υπάρχει κατηγορία ηθικής αυτουργίας και δεν κρίνεται αν ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα. Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εκείνο το βράδυ».

Επιπλέον, η συνήγορος πολιτικής αγωγής, σχολιάζοντας την θέση της εισαγγελέως σύμφωνα με την οποία «η Χρυσή Αυγή δεν είχε όφελος από τη δολοφονία Φύσσα», επισήμανε πως αν ο Γ. Ρουπακιάς δεν είχε συλληφθεί επί τόπου η Χρυσή Αυγή θα είχε όφελος γιατί «θα έκανε κουμάντο στο Κερατσίνι» και θα είχε «περάσει το μήνυμά της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται».

Πλέον, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει περάσει στο τελικό στάδιο για έκδοση απόφασης, κάτι που δεν αποκλείεται το επόμενο εξάμηνο.

Σε αυτό το στάδιο, πάντως, θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής Αγωγής και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Διαβάστε και: 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι σημαίνει, αν γίνει δεκτή, η πρόταση της εισαγγελέως;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo