Ν.Παναγιωτόπουλος: «Πήραμε τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 08-01-2020 12:57 Τελευταία ενημέρωση: 08-01-2020 12:58
Ν.Παναγιωτόπουλος: «Πήραμε τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ»
«Το ραντεβού πήγε όσο καλά μπορούσε να πάει, δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία η συγκέντρωση του προέδρου ήταν στο Ιράν»

«Πήραμε τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ, τη θετική γνώμη ότι κάτι πάει πολύ καλά στην Ελλάδα», επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή του για τη χθεσινή συνάντηση στην Ουάσινγκτων του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΥΕΘΑ, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ («Από τις 6» των Δ.Κοτταρίδη – Γ.Πιτταρά), πρόσθεσε: «Το ραντεβού πήγε όσο καλά μπορούσε να πάει, δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία η συγκέντρωση του προέδρου ήταν στο Ιράν».

Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του ο Υπουργός, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στην Αμερικανική πρωτεύουσα, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση Ελλάδος-ΗΠΑ, «σχέση που μπορούμε να την επεκτείνουμε και να την εμβαθύνουμε με επενδύσεις στα εξοπλιστικά», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε. Και πρόσθεσε: «Έχει δρομολογηθεί η αναβάθμιση των F-16. H αναβάθμιση της EAΒ θα είναι το όχημα όχι μόνο για την αναβάθμιση των F-16 αλλά και της πέμπτης γενιάς αεροσκαφών που αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά εκτίμησε ότι «τα μέλη της ομάδας του Τραμπ θα κινηθούν προς την κατεύθυνση παροχής καλών υπηρεσιών για την αποφόρτιση του κλίματος με την Άγκυρα, καθώς κατανόησαν τη θέση και απόφαση της Ελλάδας να απαντήσει δυναμικά σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κινηθούμε, να επικοινωνήσουμε μέσα από διαφορετικά κανάλια και να εξηγήσουμε στην Άγκυρα ότι δεν συμφέρει κανέναν η ένταση».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ιράν τόνισε ότι τον προβληματίζουν, ασφαλώς όμως κανείς δεν θέλει πλήγματα που διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.«Θεωρώ πως η είδηση κλιμάκωσης των χτυπημάτων ανταπόδοσης από το Ιράν θα οδηγήσει τελικά σε αποκλιμάκωση», τόνισε ο ΥΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo