• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στην Ελευσίνα προσγειώθηκαν αμερικανικά ελικόπτερα με κατεύθυνση το Ιράκ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-01-2020 21:49
Στην Ελευσίνα προσγειώθηκαν αμερικανικά ελικόπτερα με κατεύθυνση το Ιράκ
Θα ανεφοδιαστούν και πιθανότατα το πρωί θα αναχωρήσουν για τη Σούδα της Κρήτης, όπου με νέο ανεφοδιασμό θα κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, προσγειώθηκαν πριν από λίγες ώρες 10 ελικόπτερα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού ως ενδιάμεσο σταθμό και ανεφοδιασμό κατευθυνόμενα προς το Ιράκ. 

Τα ελικόπτερα αυτά τύπου Chinook και Blackhawk προέρχονταν από την Βουλγαρία όπου βρίσκονταν για άσκηση μετασταθμεύσεως και συνεκπαιδεύσεις με τον Βουλγαρικό Στρατό και Αεροπορία, και στην Ελλάδα έχουν διπλωματικές άδειες παραμονής το μέγιστο 72 ωρών, που όμως δεν αναμένεται να το εξαντλήσουν.

Συμφώνως με στρατιωτικές πηγές, τα ελικόπτερα αυτά θα ανεφοδιαστούν και πιθανότατα το πρωί θα αναχωρήσουν για τη Σούδα της Κρήτης, όπου με νέο ανεφοδιασμό θα κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή. 

Συμπτωματικώς, η άφιξη αυτή των αμερικανικών ελικοπτέρων συμπίπτει χρονικώς με την συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον και είναι ενδεικτικό των εξαιρετικών αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που ελπίζεται να έχει και ουσιαστικό αντίκτυπο και στις συνομιλίες των δύο πλευρών και φυσικά στα αποτελέσματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo