Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 35χρονος τραυματίας ναυτικός του Happy Lady

Newsroom L&O 07-01-2020 21:40
Επέστρεψε στην Ελλάδα ο 35χρονος τραυματίας ναυτικός του Happy Lady
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς πειρατές απήγαγαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος του πλοίου Happy Lady

Έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ελλάδα ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου Happy Lady ο οποίος τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από πειρατές στο λιμάνι Limboh στο Καμερούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Φτάνοντας στο Ελ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την οικογένειά του και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Θυμίζουμε ότι την παραμονή της πρωτοχρονιάς πειρατές απήγαγαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος του πλοίου Happy Lady, εκ των οποίων πέντε είναι Έλληνες. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό, καθώς και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών. Εκτός των πέντε Ελλήνων, στα χέρια των πειρατών βρίσκονται δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε τη Δευτέρα εκ νέου ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «γίνονται όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους και στις οικογένειές του όσοι ναυτικοί μας κρατούνται παράνομα».

Διαβάστε και:

Καμερούν: Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo