Επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν - Οκτώ όμηροι, οι πέντε Έλληνες

Μιχάλης Τεζάρης 31-12-2019 09:03 Τελευταία ενημέρωση: 31-12-2019 11:06
Επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν - Οκτώ όμηροι, οι πέντε Έλληνες
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Happy Lady, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ  ατόμων από τα είκοσι οκτώ 28 μέλη του πληρώματός του.

Οι πέντε από τους απαχθέντες είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός ακόμη Έλληνα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα: Το ρεσάλτο, οι πέντε Έλληνες όμηροι, ο τραυματίας και οι διαπραγματεύσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo