21 C
Athens
21.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταδικάζει την επίθεση στην Εθνική Σχολή Δικαστών η πλειοψηφία του γραφείου Τύπου


    Καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση με μπογιές που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία του Γραφείου Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
    Η πλειοψηφία (Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Νικόλαος Σαλάτας) επισημαίνει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της, πως «ενέργειες, που ατελέσφορα επιδιώκουν τον εκφοβισμό ή την παρέμβαση στην ελεύθερη σκέψη του δικαστή, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του».
    Από την πλευρά του, το μέλος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση «εξέφρασε την άποψη ότι με αφορμή τις φθορές στο κτίριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από αναρχικές ομάδες καθώς και τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αποδοκιμάσει κάθε συμπεριφορά που πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και απομακρύνεται από την αρχή της νομιμότητας».
    Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα της επίθεσης, τα μέλη του γραφείου Τύπου της ΕΔΕ: «Με αφορμή την επίθεση που εκδηλώθηκε κατά της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η πλειοψηφία του Γραφείου Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Νικόλαος Σαλάτας) επισημαίνει τα ακόλουθα: Το Κράτος Δικαίου έχει ως βασικό πυλώνα του την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
    Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος και του Νόμου, δρουν με βάση τη συνείδηση τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κάθε αμφισβήτηση της συνταγματικής αρχής της Δικαστικής Λειτουργίας στη Χώρα, ιδίως όταν έχει στον πυρήνα της την αμφισβήτηση της ελεύθερης σκέψης και δράσης του δικαστή είναι κατακριτέα και a priori αντίθετη στο Κράτος Δικαίου. Καταδικάζουμε την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και επιθυμούμε να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ενέργειες, που ατελέσφορα επιδιώκουν τον εκφοβισμό ή την παρέμβαση στην ελεύθερη σκέψη του δικαστή, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του.
    Το μέλος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου, Χαράλαμπος Σεβαστίδης εξέφρασε την άποψη ότι με αφορμή τις φθορές στο κτίριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από αναρχικές ομάδες καθώς και τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αποδοκιμάσει κάθε συμπεριφορά που πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και απομακρύνεται από την αρχή της νομιμότητας».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ