18.5 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Κατά …συρροή ληστής προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να αναιρέσει την βαριά καταδίκη του


    Διέπραττε ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φέροντας βαρύ οπλισμό. Η λεία του από δυο τουλάχιστον ληστείες που διέπραξε ανέρχεται στις 336.000 ευρώ. Για τις πράξεις του αυτές το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, του επέβαλλε κάθειρξη 14 ετών και δυο μηνών. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για ληστείες κατά συρροή και συμμορία, πλην όμως ο ίδιος θεωρώντας την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος του άδικη, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να την αναιρέσει.
    Ο λόγος για έναν Έλληνα κατηγορούμενο, κρατούμενο των φυλακών, ο οποίος από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012 είχε επιδοθεί σε ένα μπαράζ ληστειών, αφού πρώτα συγκρότησε για το σκοπό ατό συμμορία με άλλα πρόσωπα. Έπεσε, όμως, στα χέρια των διωκτικών αρχών, συνελήφθη καταδικάσθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.
    Ωστόσο, κατά το χρόνο της παραμονής του στη φυλακή, ο καταδικασθείς αποφάσισε να ζητήσει και μάλιστα ο ίδιος χωρίς τη συνδρομή δικηγόρου την αναίρεση της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης. Κατέθεσε έγγραφη αίτηση στον Άρειο Πάγο στην οποία ανέφερε τα εξής: «Δεν δικάστηκα δίκαια και με εμπεριστατωμένα στοιχεία και συγκεκριμένα δικάστηκα σε κάθειρξη 14 μηνών και 2 μηνών για κλοπές που ουδέποτε διέπραξα και καταδικάστηκα χωρίς στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν την ενοχή μου».
    Με απόφαση του το Ζ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση, υιοθετώντας και την σχετική εισαγγελική πρόταση. Στην απόφαση, ωστόσο, του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου παρατίθενται τα πραγματικά περιστατικά των ληστειών που ο κατηγορούμενος διέπραξε, όπως αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη και τα οποία προκαλούν σοκ.
    Τον Ιούνιο του 2013 ο κατηγορούμενος από κοινού με άλλο συγκατηγορούμενο του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έως το ύψος των ματιών του με μαντήλι και κρατώντας βαρέως τύπου αυτόματο πυροβόλο όπλο εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας. Εκεί οι δυο δράστες βαριά οπλισμένοι και έχοντας ακόμη δυο συνεργούς έξω από το κατάστημα να τους περιμένουν, εξανάγκασαν την ταμία να τους παραδώσει το ποσό των 106.000 ευρώ.
    «Άνοιξε την πόρτα, γιατί θα είναι η τελευταία σου μέρα»
    Παραμονές Χριστουγέννων του 2012 οι δυο δράστες, έχοντας και πάλι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους – «φορώντας κασκόλ μαύρου χρώματος και φέροντας βαρέως τύπου όπλο αυτόματο πυροβόλο όπλο με δύο λαβές» – είχαν εισβάλλει και πάλι σε υποκατάστημα τράπεζας.
    Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, ο κατηγορούμενος με την απειλή όπλου αφού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους της ιδιωτικής ασφάλειας, κάλεσε την αρμόδια υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα του χώρου του κεντρικού ταμείου. «Άνοιξε την πόρτα, γιατί θα είναι η τελευταία σου μέρα» είπε ο δράστης στην υπάλληλο και στη συνέχεια με χαρακτηριστική άνεση άνοιξε τελικά ο ίδιος την πόρτα και εισήλθε στο χώρο του ταμείου. Εκεί πιάνοντας από το χέρι άλλη υπάλληλο η οποία βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο την έριξε στο έδαφος σημαδεύοντας την με το όπλο. Με τον τρόπο αυτό αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο των 230.334,80 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ